Kapcsolat

Liverton Kft.

Halásztelek
Mária u. 46.
2314

Tel: +36 20 9442 543
Fax: +36 24 450 044
liverton@liverton.hu

Szakértők

Sebők Ágnes

Sebők Ágnes

Közel tíz éve foglalkozom egyéni védőeszközökkel, így átfogó ismerettel rendelkezek a Magyarországon forgalomban lévő védőeszközökről. A munkabiztonság fontos eleme a megelőzés, ennek egyik eszköze, hogy megfelelő védőeszközzel látja el a munkáltató a munkavállalót. A védelem szempontjából nagyon fontos az egyéni védőeszköz megfelelő kiválasztása. Úgy gondolom a kockázatok ismeretében speciális feladat a megfelelő védőeszközt megtalálni. Az egyéni védőeszköznek biztosítania kell a védelmet és a megfelelő munkavégzést is. Ezek sok esetben egymásnak ellentmondó műszaki követelmények, és ilyen körülmények között kell megtalálni a megfelelő megoldást. Úgy gondolom, hogy ezért egy munkabiztonsággal foglalkozó csapatba kell, hogy legyen egy olyan szakember, aki járatosabb az egyéni védőeszközökben, mint a többiek.

Molnár János

Molnár János

Munkavédelmi szakmérnök vagyok. Filozófiám, hogy a munkabiztonság kompromisszumok sorozata, ez azt jelenti, hogy olyan szabályokat kell alkotni, amelyek nem gátolják a munkavégzést és megfelelő biztonságot nyújtanak a munkavállalóknak. Azért, hogy ez teljesüljön, nagy hangsúlyt kell fektetni a munkavállalókat érő hatások felmérésére és meghatározására. Egy cégen belül a munkabiztonság alapja a jó kockázat értékelés, véleményem szerint ez csak megfelelő szakmaisággal érhető el. Ezért úgy gondolom, hogy a munkavédelmi szakember sem polihisztor, nem érthet minden szakterülethez. Gépészmérnökként a gépek biztonságát tekintem szakterületemnek. Fontosnak tartom, hogy a munkabiztonság területén is valósuljon meg a szakmaiság. A vegyi anyagokban jártas kollega foglalkozzon a veszélyes anyagokkal, az emelőgépes az emlőgépekkel, és csak az foglalkozzon ergonómiával, aki ilyen ismeretekkel rendelkezik.

Dr Muzsik Béla

Dr Muzsik Béla

Foglalkozás-egészségügyi orvos vagyok és egészségügyi minőség- auditor. Több éves foglalkozás- egészségügyi gyakorlattal rendelkezek, emellett az egészségügyi minőségmenedzsment területén is jártasságot szereztem. Szakterületemnek tekintem a foglalkoztatási rehabilitációt, melyben több publikációm is megjelent és oktatok is ezen a területen.

Horváth József

Horváth József

1954-ben születtem Kaposváron. Érettségi után műszerész szakmát választottam.
1985 évben vagyonvédelmi és tűzvédelmi képesítést, 1991-ben középfokú munkavédelmi képesítést szereztem, majd 1995-ben biztonságszervező felsőfokú végzettséget sikerült szerezni a Közgazdaságtudomány Egyetemen. 1991-ben megszereztem az ADR képesítést.
A Magyar Nemzeti Múzeum Restaurátor és Műtárgyvédelmi asszisztens képzéséhez készítettem jegyzetet és a tanfolyamon részt vevők részére biztonságtechnikai oktatást keretén belül órákat tartok. 1991 óta gyógyszergyári tapasztalatot szereztem, ahol legkedvesebb területeim a veszélyes anyagok, veszélyes mikroorganizmusok, emelőgépek, nyomástartó berendezések, kockázatfelmérés és értékelés, tűzvédelem és a valós tények alapján elkészített dokumentálás. Munkavégzésem során elsődleges szempontnak tartom a megelőzést és a helyes munkavégzési gyakorlat megvalósítását mind munkáltatói, mind munkavégzői szempontból.

Kőszeghy Csaba

Kőszeghy Csaba vagyok, környezetvédelmi és munkabiztonsági szakértő. Fontosnak tartom, hogy az érdekelt felek elvárásait magas szakmai színvonalon elégítsem ki a környezetvédelem és munkabiztonság területen. Ennek érdekében a vonatkozó jogszabályok és egyéb követelményeket folyamatosan figyelemmel kísérem és tájékoztatom a partnereimet ezek betartásáról. 23 éves szakmai tapasztalattal rendelkezek a környezetvédelem és veszélyes anyagok kezelése és 10 éves tapasztalattal a munkavédelem területén.

Lestár Zoltán

Lestár Zoltán

Munkám során a különféle törvények, rendeletek, szabványok, utasítások betartását és betartatását rendkívül lényegesnek tartom. Fontosnak tartom, hogy döntéseim, javaslataim során az általam ismert szabályok szelleme szerint járjak el. Lényegesnek tartom, hogy a jogszabályok betű szerinti betartása helyett, annak szellemiségét kell követni. Ehhez elengedhetetlennek tartom a szakmámban a változások figyelemmel kísérését, a kötelező és nem kötelező továbbképzéseken való részvételt.
Emelőgép műszaki szakértőként az előzőekből következően én a műszaki tartalomra helyezem a nagyobb hangsúlyt, mivel meggyőződésem szerint jó műszaki állapotú berendezésekkel egy kevésbé felkészült dolgozó is balesetmentesen képes ellátni a feladatát.