Kapcsolat

Liverton Kft.

Halásztelek
Mária u. 46.
2314

Tel: +36 20 9442 543
liverton@liverton.hu

Speciális esetek

Egy emelőgépes baleset margójára

2011.09.19.

Meddig és mire kell, hogy kiterjedjen az emelőgép kezelő felelősége és figyelme? Egy megtörtént munkabaleset tanúságain keresztül szeretnénk megadni a választ az előző kérdésre.

tovább

Lelki sérülés - folytatás

2011.07.18.

Úgy gondoljuk, hogy a korábban közölt - Lelki sérülés - cikk folyatatása is tanulságos lehet a munkabiztonsági és foglalkozás-egészségügyi szakemberek számára.

tovább

"Korszerű" munkabiztonság

2011.07.17.

Ha az átlagembert megkérdezik, hogy mivel foglalkozik a munkavédelem, akkor azt fogja válaszolni, hogy a munkavállalók biztonságával. Jellemzően a biztonság alatt a fizikai sérüléseket (vágás, szúrás, leesés, esetleg áramütés stb.) értik. A hivatalos statisztikák is erről szólnak. A munkabiztonság hagyományos értelemben ezzel is foglalkozik. De mivel foglalkozik a korszerű munkabiztonság?

tovább

Kalapácsujj

2010.12.19. Kalapácsujj

Igen gyakori elváltozás. Az elváltozás lényege, hogy a haránt lábboltozat legmagasabb pontján, a II-III ujjakban a hajlító (flexiós) és feszítő-egyenesítő (extenziós) izomzat egyensúlya felbomlik.

tovább

Lelki sérülés

2010.11.30.

Milyen problémákat okozhat egy gyári hibás préslevegő cső? Mi történhet, ha 6 m magasban megreped és ezért kifúj a levegő? Első gondolat, hogy munkavédelmi szempontból nem túl problémás eset, üzem leállítása, könyök cseréje, és indulhat újra a termelés.

tovább