Kapcsolat

Liverton Kft.

Halásztelek
Mária u. 46.
2314

Tel: +36 20 9442 543
liverton@liverton.hu

Zajmérés

2020.04.23.

A zaj jelentősen terhelést jelent a munkavállalók számára, nagymértékben befolyásolja a munkavállalók teljesítményét, és marandó egészség károsodás okozhat a munkavállalónál, ezért fontos, hogy a munkáltatónak pontos képe legyen a munkahelyen lévő zajszintekről.

A zajterheléssel kapcsolatos határértékeket és mérési eljárást a 66/2005 EüM rendelet tartalmazza. A változó munkahelyen dolgozó munkavállalók zajexpozícióját nehéz meghatározni hagyományos módszerekkel. A Liverton Kft „hagyományos” zajmérés mellett a mérési eredményeket valós zajtérképen ábrázolja a NoiseAtWork munkahelyi zajtérképező szoftver segítségével.

A szoftver lehetőséget biztosít, arra, hogy egy munkavállaló műszakos programja alapján határozza meg a 8 órára eső zajexpozíciót. Ha változik a munkavállaló programja nem szükséges ismételten elvégezni a fizikai méréseket, a NoiseAtWork szoftver segítségével az expozíció újra számítható.

Ha új zajforrás került a munkatérbe, melynek ismert a zajteljesítménye a munkahelyi zajszintek változása tényleges mérések nélkül lemodellezhetők a NoiseAtWork –vel, mellyel költséget is időt takaríthat meg.

zajterkep_minta..jpg

vissza