Kapcsolat

Liverton Kft.

Halásztelek
Mária u. 46.
2314

Tel: +36 20 9442 543
liverton@liverton.hu

Magunkról

Ilyen és hasonló kifejezések jutnak eszébe a munkavédelem szó hallatán?

 

-         Kényszerű!

-         Büntetés!

-         Megint valaki le akar húzni!

-         Szükségtelen!

-         Csomó papír, amit alá kell írni!

-         Formális dokumentumok!

-         Munkavédelmi megbízott, aki havonta megjelenik és hozza a számláját!

A munkavédelem szó elnevezésében is helytelen, mert nem a munkát kell védeni, hanem a munka végzőjét, ezért mi jobban kedveljük a munkabiztonság kifejezést. Cégünk küldetésének tekinti, hogy megváltoztassa a vállalatvezetőkben a munkabiztonságról kialakult gondolkodást.  A munkabiztonság fontos része a vállalat szervezeti működésének. A munkavállalók elkötelezettségéhez – ami a modern menedzsment felfogásban már egyáltalán nem mellékes tényező - hozzátartozik az is, hogy úgy érezzék, a vállalatvezetés mindent megtesz annak érdekében, hogy a munkahelyi körülmények biztonságosak legyenek, csökkenjenek az egészségre káros hatások. Cégünk ebben a folyamatban támogatja a bennünket megbízó vállalatvezetést.

Munkatársaink felkészült munkabiztonsági szakemberek, felsőfokú munkabiztonsági végzettséggel és nagy szakmai gyakorlattal rendelkeznek. A vállalatvezetésben még ma is az a kép él, hogy a „munkavédelem” egy „one-man” show. Van egy ember, aki munkabiztonsággal foglalkozik, ő az, aki elintéz mindent, ami ezzel kapcsolatos, de valljuk be, ez így egy nagyon leegyszerűsített séma! A munkabiztonsági szakembernek értenie kellene a gépek biztonságához, a villamossághoz, a veszélyes anyagokhoz, ergonómiához, és pszichológiához is, ilyen univerzális szakember viszont nemigen van, aki minden területen a megfelelő szinten járatos. Cégünknél nem is törekszünk arra, hogy mindenki értsen mindenhez, munkatársaink egy-egy szakterületnek a szakértői, így komplexebben tudjuk teljesíteni megbízóink igényeit.

Önben is felmerültek már a következő a kérdések?

A munkabiztonság területén jól végzi-e a munkáját az, akinek ezért fizetek? Egy hatósági ellenőrzés során vajon rendben lesz-e minden, s ha nem, akkor mekkora büntetést fogok fizetni? Értesülök-e minden balesetről, ami a vállalat területén történik, a hozott intézkedések biztosítják-e, hogy ne legyen nagyobb baj? stb.

Hogyan kaphatja meg ezekre a kérdések a választ? Cégünk segíthet ebben Önnek. Ha megbíz bennünket, átvizsgáljuk cége munkabiztonsági rendszerét és választ adunk kérdéseire: az átvizsgálás során megvizsgáljuk a meglévő munkabiztonsági dokumentáció megfelelőségét, és az alkalmazott gyakorlatot.  Az átvizsgálásról egy jelentést készítünk, melyben összefoglaljuk a munkabiztonsági rendszerükkel kapcsolatos hiányosságokat, gyenge pontokat és javaslatot teszünk a tovább fejlesztési lehetőségekre.

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!